Guvernul Republicii Moldova

ÎNTREPRINDEREA DE STAT SERVICII PAZĂ A MAI

A A A

Main menu

Reţinerile la obiectivele asigurate cu pază luna iunie

Published on: Fri, 06/08/2018 - 16:55

Reţinute persoane la obiectivele asigurate cu pază

La 06.06.2018, ora 00:48, filiala Soroca, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul –, amplasat  în or. Soroca.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului în timp de 04 minute, unde s-a depistat că, geamul din parte din față este forțat, cu semne de pătrundere în obiectiv. În imobilul declanșat a fost localizată o persoană de gen masculin, care intenționa să sustragă bunuri materiale.

Imediat la locul incidentului au fost solicitați grupa operativă din cadrul IP Soroca și proprietarul imobilului. Angajații poliției au preluat cazul dat, iar persoana stopată a fost transportată la IP Soroca pentru cercetarea incidentului.

 La 06.06.2018, ora 08:12, CMPT mun. Chișinău, a parvenit semnalul privind declanşarea butonului de alarmă la obiectivul – magazin alimentar , amplasat  în or. Vatra.

Grupa operativă nr. 28 a ajuns la faţa locului în timp de un minut, unde s-a depistat că, butonul de alarmă a fost activat de către vânzătoarea magazinului , care a informat grupa operativă că, o persoană de gen masculin a sustras din magazin o sticlă de bere de 2,5 litri și a dispărut într-o direcție necunoscută.

Grația acțiunilor profesioniste întreprinse pe urme fierbinți, membrii GO nr. 28 au stopat persoana descrisă pe teritoriul adiacent obiectivului. Răufăcătorul a opus rezistența fizică, totodată a lovit cu piciorul în ușa dreapta spate a automobilului de serviciu, în urma căruia a rămas o adâncitură.

Pentru investigarea și documentarea cazului, la locul incidentului a fost solicitat serviciul operativ de poliție. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoana stopată.

Ulterior, la ora 13:30, GO nr. 28 a fost chemată la sectorul de poliție din or. Vatra pentru a efectua examinarea automobilului de serviciu, în legătură cu defectarea ușii drepte spate în momentul reținerii unui delicvent.

Totodată, șeful postului de poliție, a informat gardienii publici că, aceasta persoana reținută, care a fost identificată, anterior a sustras un automobil de model Mitsbishi.

Urmare, GO nr. 28 deplasându-se la locul dislocării spre izvor, a observat automobilul descris de șeful postului, abandonat și cu ușa deschisă în apropierea străzii Luceafărul or. Vatra.

Imediat informația a fost transmisă organelor de poliție, totodată fiind asigurată paza și integritatea acestui automobil pînă la sosirea grupei operative din cadrul IP Buiucani, care au preluat cazul și a/m. 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda