Guvernul Republicii Moldova

ÎNTREPRINDEREA DE STAT SERVICII PAZĂ A MAI

A A A

Main menu

REȚINERI PROMTE A COLABORATORILOR ÎNTREPRINDERII DE STAT SERVICII PAZĂ A MAI

Published on: Mon, 10/01/2018 - 18:00

Reţinute persoane la obiectivele asigurate cu pază

 

La data de 10.06.2018, ora 22:03, filiala Criuleni, a parvenit semnalul privind declanşarea butonului de alarmă la obiectivul – magazinul alimentar ”Linella”.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de un minut, unde a constatat că, doi minori intenţionau să sustragă băuturi alcoolice. Minorii au fost localizați de către membrii grupei operative.

Imediat la locul incidentului a fost solicitată grupa operativă din cadrul IP Ciocana. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoanele stopate, pentru documentarea cazului.

 

 La data de 05.07.2018, ora 16:22, filiala Florești, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul – casa de locuit din or. Florești.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 03 minute, unde s-a depistat că, geamul de la bucătărie este forțat, cu semne de pătrundere în obiectiv. În imobilul declanșat a fost localizată o persoană de gen masculin, care intenționa să sustragă bunuri materiale.

Imediat la locul incidentului au fost solicitați grupa operativă din cadrul IP Florești și proprietarul imobilului. Angajații poliției au preluat cazul dat, iar persoana stopată a fost transportată la IP teritorial.

 

La data de 17.07.2018, ora 14:47, CMPT, a parvenit semnalul privind declanşarea butonului de alarmă la obiectivul – ”Linela” supermarchet din mun. Chișinău.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 3 minute, unde a stabilit că, butonul de alarmă a fost declanșat de către paza locală, deoarece o persoană de gen masculin a încercat să sustragă bunuri. Persoana a fost stopată, iar la fața locului au fost solicitați colaboratorii de poliție, care au și preluat cazul.

La data de 27.07.2018, ora 22:55, la CMPT, a parvenit semnalul privind declanşarea butonului de alarmă la obiectivul – ”Fidesco”, amplasat în mun. Chișinău.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 2 minute, unde a stabilit că butonul de alarmă a fost activat de paza locală din motiv că o persoană de gen masculin a încercat să sustragă marfă (să iasă din magazin fără a o achita). La fața locului au fost solicitați angajații MAI, care au preluat cazul. Persoana reținută a fost identificată.

 

        La data de 30.07.2018, ora 00:07, la CMPT, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de alarmă la obiectivul  amplasat în or. Călărași.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 2 minute, unde a stabilit că, ușa de la intrare este forțată îar înăuntru se află o persoană suspectă. La fața locului a fost chemat IP Călărași, prin urmare persoana stopată a fost predată colaboratorilor de poliție.

 

La data de 10.07.2018, ora 14:27, filiala Florești, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la apartament situat în or. Florești.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 04 minute, în urma blocării și cercetării obiectivului, s-a depistat că, geamul de la odaie este forțat, cu semne de pătrundere în obiectiv. În imobilul declanșat a fost localizată o persoană de gen masculin, care intenționa să sustragă bunuri materiale. Angajații de  poliție au preluat cazul dat, iar persoana stopată a fost transportată la IP teritorial.

 

La data de 22.07.2018, ora 21:21, la CMPT mun. Chişinău, a parvenit semnalul privind declanşarea semnalului de alarmă de la obiectivul  amplasat  în or. Nisporeni.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 3 minute, în urma blocării obiectivului a fost reținută o persoană de gen masculin care a forțat ușa de la intrare intenționînd să sustragă bunuri.

Urmare, persoana suspectă a fost stopată, iar la locul incidentului au fost solicitați colaboratorii de poliţie ai IP Nisporeni, care a preluat cazul.

 

La data de 29.07.2018, ora 21:30, la CMPT, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de pază la magazinul alimentar în or. Strășeni.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 3 minute, blocînd și verificînd obiectivul au depistat că pe acoperișul obiectivului, se află o persoană. La fața locului au fost solicitați Agentul Economic şi angajații  IP Strășeni, care au preluat cazul. Persoana stopată a fost identificată.

 

La data de 22.08.2018, ora 01:46, filiala Criuleni, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul din or. Criuleni.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de 2 minute, unde a depistat că, un geam este scos din ramă și pus jos lîngă magazin. La fața locului au fost solicitați IP Criuleni şi agentul economic. Pe urme fierbinți de către membrii grupei operative au fost localizați trei minori care sunt bănuiți în comiterea acestui furt.

 

La data de 25.08.2018, ora 15:19, filiala Călărași, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul, amplasat or. Căușeni.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de un minut, unde a depistat semne vizibile de pătrundere. La fața locului a fost solicitat agentul economic. În procesul verificării etajului II al magazinului, de către membrii grupei operative au fost localizate două persoane, care intenționau să sustragă bunuri materiale. Urmare, la fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul IP Călărași. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoanele stopate, pentru documentarea cazului. Bunuri materiale n-au fost sustrase.

 

La data de 29.08.2018, ora 20:07, filiala Cahul, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul – magazinul  amplasat mun. Cahul.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de un minut, unde a depistat că, ușa de la întrare în magazin este deteriorată. În procesul verificării teritoriului adiacent a fost localizată o persoană de gen masculin. Urmare, la fața locului a fost solicitați agentul economic și grupa operativă din cadrul IP Cahul. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoana stopată. Bunuri materiale n-au fost sustrase.

 

La data de 31.08.2018, ora 07:23, filiala Taraclia, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul  amplasat în or. Taraclia.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de două minute, unde n-a depistat careva semne de deteriorare a obiectivului. Verificând minuțios a doua jumătate a clădirii, care se află în proces de construcție, a fost localizată o minoră. Ulterior, la fața locului a fost solicitați agentul economic și grupa operativă din cadrul IP Taraclia. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoana stopată, pentru investigarea cazului.

 

La data de 10.09.2018, ora 11:36, filiala Drochia, a parvenit semnalul privind declanşarea sistemului de semnalizare la obiectivul amplasat or. Drochia.

Grupa operativă a ajuns la faţa locului timp de un minut, unde a depistat că, din spate clădirii la geamul de la subsol sunt scoase gratiile și sticla stricată, fiind vizibile semne de pătrundere. Totodată, nemijlocit în apropierea obiectivului, ascunși după copaci se aflau două persoane suspecte, care au fost stopați. La fața locului au fost solicitați IP Drochia şi agentul economic. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoanele stopate, pentru cercetarea cazului.

 

La data de 13.09.2018, ora 05:00, DRO și PF Chișinău, GO nr. 25 aflîndu-se la locul dislocării a observat o persoană de gen masculin, care avea un comportament suspect. În timp ce gardianul public s-a apropiat de individul vizat, în apropiere a observat o seringă. Persoana a încercat să fugă de la fața locului, însă a fost stopată de gardianul public. Urmare, la fața locului a fost solicit serviciul SNUAU 112. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoana stopată, pentru documentarea cazului.

 

La data de 24.09.2018, ora 05:20, mun. Chișinău, a parvenit informația despre tentativă de pătrundere de pe acoperișul obiectivului aflat la pază, amplasat mun. Chișinău. Membrii GO nr. 20 aflîndu-se la locul dislocării pe adresa vizată, au stopat răufăcătorul.

Urmare, la fața locului a fost solicitat serviciul 112. Angajații poliției au preluat cazul dat și persoana stopată.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda