Guvernul Republicii Moldova

ÎNTREPRINDEREA DE STAT SERVICII PAZĂ A MAI

A A A

Main menu

Reacționare promptă a grupelor operative

Published on: Tue, 03/27/2018 - 08:48

La data de 09.03.2018, ora 02:05, la CM Cahul, a parvenit semnalul privind declanșarea sistemului de semnalizare la obiectivul – ghereta de țigări amplasat în or. Basarabeasca.

Grupa operativă a ajuns la obiectiv în timp de 02 minute, unde a depistat că, ușa de la întrare este deteriorată. Despre cele întâmplate au fost informați poliția și agentul economic.

În rezultatul verificării teritoriului adiacent obiectivului vizat, a fost depistat un minor, locuitorul orașului Basarabeasca, care în prezența angajaților poliției a recunoscut că, a încercat să pătrundă în gheretă.

Alte circumstanțe se stabilesc de către organele de drept.

 

La data de 18.03.2018, ora 15:24, la DP mun. Bălți, a parvenit semnalul de alarmă de la obiectivul amplasat în mun. Bălți.

Grupa operativă a ajuns la obiectiv în timp de 02 minute, unde s-a constatat, că butonul de alarmă a fost activat de către vînzătoarea magazinului, care a comunicat că o persoană necunoscută de gen masculin a sustras din magazin țigări în suma de 1292 lei, fără ca să achite. Persoana a fost reținută în scurt timp și predat colaboratorilor IP mun. Bălți.

 

La data de 18.03.2018, ora 23:36, la CMPT Chișinău, a parvenit semnalul privind declanșarea sistemului de semnalizare la obiectivul – sala de bancomate de la BC ”ProCreditBank”, amplasat în mun. Chișinău.

Grupa operativă nr.18 a ajuns la obiectiv în timp de 01 minute, unde a fost depistată și reținută o persoană suspectă de gen masculin, care încerca să deterioreze un bancomat pentru a sustrage bani.               

Persoana este reținută, circumstanțe se stabilesc de către organele de drept.

La data de 20.03.2018, ora 20:02, la CMPT Chișinău, a parvenit semnalul privind declanșarea sistemului de semnalizare la obiectivul – casă particulară, în apropierea s.Coșernița, r-l Criuleni.

Grupa operativă a ajuns la obiectiv în timp de 14 minute, din motivul condițiilor climaterice nefavorabile. Ajungînd la fața locului, membrii GO au sărit gardul și au depistat că, gratiile de la geamul lateral sunt scoase, iar fereastra este forțată, în casă se auzeau zgomote. Despre cele întâmplate au fost informați inspectoratul de poliție teritorial și proprietarul.

Persoana a fost reținută și preluată de GO a IP Criuleni. Alte circumstanțe se stabilesc de către organele de drept.

 

La data de 11.03.2018, ora 22:35, în unitate de gardă a DROPF mun. Chișinău, a parvenit apelul telefonic de la gardianul public antrenat la paza fizică obiectivului - Judecătoria Botanica, amplasat mun. Chișinău, care a solicitat ajutor la stoparea și identificarea răufăcătorilor, care au deteriorat bariera de trecere pe teritoriul sediului judecătoriei.

Grupa operativă nr. 20 a ajuns la obiectiv în timp de 02 minute, unde a stopat un grup de douăsprezece minori de vîrstă 16-17 ani.

Pentru investigarea cazului la fața locului s-a solicitat serviciul ”902”, persoanele reținute  și-au recunoscut vina. Alte circumstanțe se stabilesc de către organele de drept.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda