Guvernul Republicii Moldova

ÎNTREPRINDEREA DE STAT SERVICII PAZĂ A MAI

A A A

Main menu

Inaugurarea monumentului dedicat angajaților căzuți la datorie

Published on: Fri, 10/27/2017 - 00:00

Inaugurarea monumentului dedicat angajaților Serviciului Pază al MAI căzuți la datorie.

 

Astăzi, 27 octombrie 2017, la cea de a 65-a aniversare de la fondare a Serviciului Pază al MAI 65, a fost organizat un eveniment oficial în cadrul căruia a fost inaugurat monumentul dedicat celor 12 angajați căzuți la datorie în conflictul armat din anul 1992.

 

La festivitate a participat, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, consilierul primului ministru Eremei Priseajniuc, directorul Întreprinderii de Stat “Servicii Pază”a MAI, Sergiu Sava, reprezentanți ai Mitropoliei, președintele Organizației de veterani și pensionari  MAI, Alexei Armaș, rude ale eroilor căzuți la datorie, veterani și alți invitați.

 

Evenimentul dedicat aniversării acestui Serviciu, a început cu o slujbă religioasă în cadrul căreia a avut loc sfințirea monumentului eroilor căzuți la datorie și primele depuneri de flori.

 

Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a adus felicitări efectivului și a mulțumit pentru activitatea zilnică, menționând despre aportul instituției adus în folosul societății, care zilnic oferă servicii de protecție securitate de cea mai bună calitate.

 

Totodată, în cadrul manifestației au fost oferite diplome și distincții, atât angajaților, cât și rudelor celor căzuți pe câmpul de luptă.

 

Pe parcursul acestor ani, angajaţii întreprinderii s-au manifestat ca un adevărat scut de nădejde al cetăţeanului şi societăţii per ansamblu, a oferit modele de demnitate şi cutezanţă. Iar cei care îşi consacră viaţa unui scop nobil, rămân pentru totdeauna în memoria neamului din care fac parte.

 

Întreprinderea de Stat Servicii Pază a Ministerului Afacerilor Interne, a fost fondată la 29 octombrie 1952 și include în prezent, pe lângă Direcţia reacţionare operativă şi pază fizică, încă 28 de filiale regionale în cadrul cărora activează circa 2 mii de angajați.  

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda