Guvernul Republicii Moldova

ÎNTREPRINDEREA DE STAT SERVICII PAZĂ A MAI

A A A

Main menu

A FOST UNUL DINTRE NOI...

Published on: Mon, 05/20/2019 - 10:45

La 17 mai 2019, în cadrul desfăşurării, sub egida...

La 17 mai 2019, în cadrul desfăşurării, sub egida Ministerului Afacerilor Interne al RM, a acţiunilor cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, ÎS Servicii Pază a MAI a fost vizitată de un grup de elevi din Gimnaziul „Viorel Cantemir”  satul Sofia, raionul Drochia însoțiți de profesori printre care era și mama eroului Viorel Cantemir.

 

Regretabil, dar la 25 noiembrie 2001, un glonte a unui grup de tâlhari i-au luat viața sergentului de poliție Viorel Cantemir, înrolat recent în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  Tînărul se afla în acel moment în exercitare de serviciu, parvenit la o declanșare de alarma la un obiectiv păzit.

 

Gimnaziul din satul Sofia, raionul Drochia poartă numele în cinstea eroului, decorat post-mortem cu ordinul „Ștefan cel Mare”, sergentului de poliție Viorel Cantemir.

 

Doamna Ecaterina Cantemir împreună cu colegii de serviciu și elevii Gimnaziului „Viorel Cantemir” au depus flori la monumentul Eroilor din incinta Direcției Reacționare Operativă a mun. Chișinău, o subdiviziune a ÎS Servicii Pază a MAI.

 

În cadrul desfăşurării acţiunilor cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, oaspeții au vizitat muzeul din incinta DRO și PF mun. Chișinău și au fost familiarizați cu serviciile de pază acordate, participând nemijlocit la unele acțiuni tactice de reacționare la declanșarea butonului de alarmă a echipajului mobil de intervenție rapidă. 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda